Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • 7 Причини да изберем мансардно помещение за свой дом

7 причини да изберем мансардно помещение за свой дом

Изборът на дом е едно от най-ключовите решения, които взимаме през живота си.

Сериозна и дълготрайна инвестиция, най-личното пространство трябва да бъде избрано внимателно.

Мансардните жилища са очарователни и изключително функционални. Ако съществуват колебания относно това дали са подходящи за мечтания дом, ето няколко убедителни причини, които да ги разсеят.

Достъп до повече дневна светлина

Няма как да не признаем, че помещенията с покривни прозорци осигуряват много повече дневна светлина. Освен, че създават уют и естетическа наслада, те влияят положително на физическото и психическо здраве. Доказано е, че достъпът до естествена дневна светлина увеличава производителността и намалява стреса. Да не забравяме за чистия въздух, а ако сте достатъчно големи късметлии и страхотната гледка.

Уединение

Несъмнено мансардите имат едно страхотно предимство и то е възможността за уединение. Когато съседи от горния етаж са само гълъбите, тишината и спокойствието са гарантирани. Освен чудесна възможност за усамотение и релакс, това е и добра предпоставка за прекарване на време със семейството и близките.

Ниските тавани раждат добри идеи

Скосеният таван ще ви вдъхнови да подредите вещите по много по-оптимизиран и умен начин, както и да оцените пространството и да не претрупвате интериора. Като прибавим и неизчерпаемите възможности за декорация и използване на лично въображение, със сигурност ще получим неподправено уютен дом, в който прекараното време ще носи удоволствие.

Чаша ароматно кафе до прозореца сутрин може да бъде много интимен момент, в който човек да се наслади на малко лично време.

Обичате книгите

Няма как да подминем едно от основните предимства на мансардите. Няма нищо по-очарователно от ъгъл за четене до голям прозорец, декориран с меко одеяло и възглавници. Ако обичате да четете на чаша чай или вино, не пропускайте това удоволствие за сетивата и ума. А сега си го представете в дъждовен ден.

Романтика

Практичните доводи са си практични, изборът на дом обаче до голяма степен е и емоционално решение. За любителите на романтиката и домашното спокойствие мансардното жилище е идеален вариант. Има безкрайни възможности за красив интериор с романтична нотка във всяко помещение. Сгушена на последния етаж с красива гледка и възможност да излезеш на покрива, това би била една прекрасна романтична мансарда.

Заспивате под нощното небе

Да, точно така. Мансардите са най-близката алтернатива на спането на открито. Дори и в най-мразовитата зима човек може да се наслади на нощното небе от топлото си легло. Това усещане не е за изпускане.

Ще бъде ли горещо през лятото? Да, но навън!

Битува схващането, че мансардите обикновено са горещи през лятото и студени през зимата. И да, в миналото този проблем е бил на дневен ред, но не и към днешна дата. Благодарение на модерните и висококачествени материали – изолации, облицовки и керемиди всички проблеми свързани с температурните промени, влагата и мухъла остават в миналото. Още повече когато става дума за мансарда, подборът на материали е въпрос на личен избор, а не заварено положение както би било при новопостроените жилища.

Мансардите обикновено са по-евтини

Не е редно да се ентусиазираме прекалено, защото това зависи от редица фактори като държавата, града и много други. Истината е, че мансардните помещения все пак се намират и на по-достъпни цени в сравнение със стандартните апартаменти. Ако прибавим и всички тези приятни мигове, които съпътстват живота в тях – те ще останат за своите собственици, практически безценни.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015