Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kак да направим плаващ под с каменна минерална вата Knauf Insulation

минерална вата

По протежение на стените се поставят отделителни периферни ленти от каменна вата с d=1см (обръщане на топлоизолационния слой). Те предотвратяват пренасянето на ударния шум от подовата конструкция към стената и по-нататък към останалите помещения.

минерална вата

След това плоскостите от каменна минерална вата NaturBoard POD EXTRA се полагат плътно една до друга.

минерална вата

Върху звукопоглъщащата изолация (каменната минерална вата) се полага парна бариера Homeseal LDS 35 с припокриване от 10-15 см.

минерална вата

Върху парната бариера се нанася слой армирана замазка (мин. дебелина 4 см) и след това финално подово покритие по желание (паркет, ламинат, плочки и др.).

Поставяне на довършителната настилка – използват се два метода в зависимост от материала:

  • “мокър” метод (показаният по-горе): замазка с дебелина не по-малка от 4cм (забележка: дебелината зависи от проектираното натоварване и от издръжливостта на изолационния слой – консултирайте се с производителя на замазки); такава замазка трябва да се подсили с мрежа от подходящи фибри
  • “сух” метод: подовите плоскости (талашит, дюшеме, OSB и др.) се закрепват една за друга с гвоздеи или лепило; поискайте информация от производителя за издръжливостта на сухия под и за нейното поставяне

минерална вата

NaturBoard POD EXTRA – каменна минерална вата

минерална вата

Приложение: Жилищни и офисни обекти, търговски обекти, училища, ресторанти, театри и др.

  • под армирана замазка за очаквани проектни натоварвания до 10 kPA
  • под суха настилка (напр. OSB плоскости с d>22 мм) очаквано натоварване до 1,5
  • коефициент на топлопроводимост λ = 0,039 (W/mK)
  • клас на реакция на огън А1
  • свиваемост – CP2

 Забележки:

  1. когато се поставя защитният слой на плаващата подова конструкция, всички определени участъци за транспортиране на материала над каменната минерална вата трябва да се подсигурят с временни пътечки.
  2. твърдите връзки могат значително да влошат звукоизолационната защита, поради това по време на монтажа е особено важно да се отдели плаващата подова конструкция от другите конструктивни елементи.