Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • Изолация на неизползваемо подпокривно пространство

Икономично и бързо решение за изолация на отопляемо помещение разположено под студено неизползваемо подпокривно пространство е поставянето на няколко слоя топлоизолационен материал върху таванската плоча. Препоръчителната минимална дебелина на изолация с минерална вата Knauf Insulation за това приложение е 15 см.

Неизползваемо таванско помещение

Преди полагането на топлоизолационния материал се поставя PE фолио (активна парна бариера), Homeseal LDS 5 Silk върху таванската плоча с припокриване на ивиците с 10 см и 100% уплътняване на снадките с универсална залепваща лента Homeseal LDS Solifit.

Важно изискване при поставянето на стъклена минерална вата Ekoboard e местата на снаждане на плочите между различните слоеве да не съвпадат, тоест топлоизолационните плочи да се подреждат тухлообразно с разминаване на фугите.

Топлоизолационният материал е препоръчително да се покрие с паропропусклива-водонепропусклива мембрана, Homeseal LDS 0.02, която да го предпазва от насъбиращия се в неизползваемото подпокривно пространство прах и да го защитава от навлажняване в случай на инцидентно възникнали проблеми с покривното покритие.

2

Таванско помещение с минимално използване

В случай, че се предвижда ревизионно използване на покрива, върху предварително положеното PE фолио (активна парна бариера), Homeseal LDS 5 Silk, се поставят дървени грени. Пространството между тях се запълва с минерална вата Knauf Insulation в съответствие с описаните по-горе изисквания при поставянето.

След това върху изолацията се поставят дъски или OSB плочи, които „стъпват“ върху дървените греди и върху които се ходи.

4

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015