Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Окачен таван в подпокривното пространство: монтаж, предимства, тънкости

Решавайки да обособим необитаемото подпокривно пространство в обитаемo, винаги се изправяме пред дилемата дали да оставим видима дървената подпокривна конструкция или да изградим цялостен окачен таван, подобрявайки топлотехническите качества на помещението.

окачен таван

Кнауф предлага няколко системни решения, които да Ви дадат максимално свобода при изграждането на тавана в подпокривното пространство, а широката гама от окачващи елементи допринасят в случаите, когато има необходимост от окачване на сериозни товари.

В подпокривното пространство стандартно се прилага облицоване на тавани върху дървена конструкция. Монтажа се осъществява чрез кръстосана скара на две нива от дървени летви, към която може да се монтират както стандартни гипсови плоскости Кнауф, така и по-плътните гипсфазерни плоскости, които Кнауф България произвежда в завода си в гр. Видин.

Освен конструкции от дърво, окачен таван може да се изгради и върху метална такава. Конструкцията може да е както на едно, така и на две нива. Избора на ниво е пряко свързан с наличната височина на помещението – при ниско помещение не се препоръчва конструкция на две нива, поради загуба на обитаемо пространство. Дали конструкцията ще е от дърво или метал, това не Ви ограничава в избора на вида плоскости, които ще използвате при облицовката.

окачен таван

Кнауф плоскостите се отличават с множество характеристика. Освен перфектно равна повърхност Вие получавате пожарозащитено помещение, както и помещение защитено от влага, получавате здравословен вътрешен климат и добра акустика; не на последно място с плоскостите Кнауф може да реализирате дизайнерските си хрумвания, като направите различни форми както на тавана, така и на стените.

окачен таван

Изграждането на таван във всяко едно подобно помещение изисква да бъдат обсъдени спецификите, именно затова Кнауф предлага пълна техническа подкрепа при изпълнението, както на големи, така и на по-малки обекти.

Повече информация и технически детайли може да откриете на www.knauf.bg