Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
 • Перфектна грижа за покривните прозорци в 6 конкретни стъпки

1. Поддръжка на дървесината на вашите покривни прозорци

По време на производството, дървесината за покривни прозорци претърпява основна обработка и се нанася покритието й. След това може вече да се почиства с обикновени домакински препарати.Тя трябва обаче да бъде третирана най-малко на четири години или когато се налага.

Изложените на силна горещина и слънчева светлина, и/или на особено високо ниво на влага (напр. в бани или кухни) прозорци трябва да бъдат третирани най-малко на две години.

Поддръжка на повърхността на покривни прозорци: Премахнете повърхностното покритие (лак или боя). Уверете се, че повърхността е чиста и суха и нанесете грунда. Когато изсъхне, нанесете слой от акрилен лак/боя на водна основа (винаги следвайте указанията на производителя). Използвайте същия метод и при другите зони с увреден лак/боя. VELUX предлага комплект за поправка с оригинален лак или боя.

Когато обработвате дървесината, важно е да не пръскате уплътненията с боя или лак, тъй като това ще ги направи твърди/нееластични и те няма да могат да изпълняват функцията си.

1

2

pripremite-krovne-prozore-za-zimu-ciscenje-stakla-2

2. Почистване на стъклопакета

За да почистите външното стъкло на вашите покривни прозорци, завъртете крилото на 180 градуса. Позицията на крилото трябва да се фиксира, като поставите резето в насрещника на касата. Тази мярка за безопасност Ви позволява да почиствате и с двете ръце. Почиствайте стъклопакета с меки, чисти и неотделящи влакна кърпа/гюдерия/неабразивна гъба или чиста, неметална четка за миене на прозорци. Обикновено за почистването е достатъчно единствено чиста вода. Могат да бъдат използвани стандартни, неабразивни почистващи препарати. Стъклопакетът се почиства най-добре с мека вода. Ето защо, ако живеете в район с твърда вода, добавете малко количество препарат за почистване, за да омекотите водата, или избършете добре останалата вода след почистването.

 • Избягвайте контакт със силиконовото уплътнение на стъклопакета.
 • Не използвайте почистващи препарати, съдържащи абразивни частици.
 • За почистване на стъклопакета не използвайте химически продукти.
 • Избягвайте до стъклопакета да се допират остри или абразивни предмети, включително и бижута.
 • Никога не се опитвайте първо да изчистите мръсотията от стъклопакета, преди първо да използвате вода.
 • Ако в близост до стъклопакета се извършват някакви дейности, обвийте го с чист найлонов лист, за да го предпазите от напръскване или от изцапване с агресивни и абразивни препрати.

3. Почистване на въздушния филтър

Въздушният филтър може да се маха и измива с обикновени домакински препарати за почистване. Завъртете напълно вашия покривен прозорец и го закрепете в позиция за почистване, след което извадете филтъра от гнездото му. Предлагаме нови филтри, които могат да бъдат закупени в електронния магазин на VELUX като част от комплекта за поддръжка (ZZZ 220).

3

4.Почистване на обшивката

Поне веднъж годишно трябва да се почиства обшивката на прозореца от натрупалите се листа и други замърсявания, за да може дъждовната вода да се изтича безпрепятствено.

5.Сняг и лед по вашите покривни прозорци

В райони с дълги периоди на студено време, отличаващи се с обилен снеговалеж, на покрива може да се натрупа съществено количество сняг и лед, а вашите покривни прозорци VELUX могат да останат затрупани дълго време.Когато температурите се повишат, прозорците ще бъдат едно от първите места, на които снегът и ледът ще започнат да се топят. Важно е да вземете мерки, за да осигурите безпроблемното оттичане на водата от покрива и улеите му.

5

6

6.Кондензация

Когато започне да се образува кондензация по стъклопакета на вашите покривни прозорци, тогава това е предупредителен сигнал, че трябва да проветрявате по-често. Редовната вентилация е най-ефективният метод за предотвратяване на кондензацията по стъклата. Ограничете нивото на влажност:

 • Ако е възможно, не сушете пране вътре в дома си.
 • Затваряйте вратите на банята и кухнята.
 • Проветрявайте редовно за по пет минута, най-малко три или четири пъти дневно.
 • Ако е възможно, поддържайте постоянна температура в помещенията от най-малко 20°C.
[fbcomments]

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015