Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Пълна промяна на мансардата

Собствениците на този имот решили да го подложат на тотална промяна. Превърнатото преди време в мансарда помещение било с остаряло разположение. Заданието към архитектите било да създадат просторна и съвременна мансарда, която лесно може да се реорганизира.

Спалните са разположени на долния етаж на къщата и мансардата се превръща във всекидневна, кухня и кабинет. Архитектът прилага доста хитрини, за да оптимизира пространството. Например подвижна масичка, която осигурява допълнително място за работа.

В кухнята отоплението е на пелети, което е изгодно и екологично решение, както и много красиво допълнение на интериора. Освен това е програмируемо, за да е топло, когато домакините се приберат вкъщи.

Широката всекидневна има много предназначения. Може да се пренареди, за да осигури място за вечеря за 6 души. С използването на цветове и нива са обособени зони, които създават илюзия за няколко стаи в откритото пространство.

Повдигнатият офис позволява под него да се монтира разтегателно легло, което е отлично решение, когато дойдат гости. Офисът се състои от вградено бюро с допълнителни шкафове, в които могат да се скрият офис материалите и оборудването.

Собственикът искал помещението да е колкото може по-светло. Това се постига с поставянето на покривни прозорци от южната страна, които пропускат много светлина през целия ден, докато слънцето е високо.

Ремонтът обхваща целия апартамент, като реновацията на мансардата отнема 3 месеца – от изнасянето на старите мебели до нанасянето обратно за живеене. Резултатът бил 50 кв. м. допълнителна площ и много повече уют и комфорт в дома им.

Получена площ: Допълнителни 50 m2

Продължителност на ремонта: 3 месеца