Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • Сухия под - перфектна основа за настилка

Защо да предпочетем сухото строителство?

В бита на всяко семейство възникват ситуации, при които то се нуждае от допълнителна площ за обитаване или от бързо освежаване на жилището си. Това важи както за тези, които обитават еднофамилни сгради, така и за лица, които обитават кооперации и блокове. Един от начините за получаване на допълнителна жилищна площ и бързото приключване на ремонтните дейности е използването на системите на сухото строителство – предпочитан метод за бързо и лесно преобразяване на помещението, създавайки по-комфортна среда за живот.

Гипсовите плоскости, вложени в жилищното строителство, осигуряват здравословна среда на живот и създават усещане за уют и комфорт.  Гипсът  регулира влажността на въздуха в затворени помещения, тъй като се състои от множество малки пори, които при наличие на влага във въздуха я поемат и при недостиг я отдават. Той е безупречен материал от гледна точка, както на поносимостта му с човешкото тяло, така и на строителната биология. Има същото pH като на човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден. Пародифузен материал, който позволява на кожата да диша, като това му свойство се цени и при изграждането на стени и тавани.

Гипсовите плоскости са неизменен елемент при довършителните дейности при ремонт на старо или ново жилище. Нестандартните форми, които се срещат в мансардните помещения са много трудоемки за изпълнение с конвенционалното строителство. Именно този проблем с лекота решавате използвайки гипсови и гипсфазерни плоскости на Кнауф.

Освен средствата, които се пестят, прилагането на сухото строителство е много по-не времеемко.  Без мокри процеси, бързо и лесно може да облицовате мансардата си и да подготвите помещението за боядисване за по-малко от ден. Липсата на влага в помещенията след приключване на строителните дейности позволява внасянето на мебели и техника часове след приключване на бояджийските дейности.

Освен за облицовка на таваните, предлаганите от Кнауф гипсфазерни плоскости решават и друг проблем – предаване на ударния шум по вертикалните конструкции, при ходене. Благодарение на еластичните си свойства сухия под  е оптимална основа за всички завършващи настилки. Чрез използване на гипсовите и гипсфазерните плоскости от Кнауф се постига по-добра звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост.

При реновиране на стари сгради голям проблем е и натоварването, което се получава при влагането на нови материали. С прилагане на сухото строителство натоварването е минимално, тъй като не се използват никакви мокри процеси, бетони и други подобни настилки, които са с около 20%та по-високо собствено тегло от гипсовите плоскости.  Замяната на стандартните керамични продукти с преградни стени по системата на сухото строителство от друга страна олекотява още повече плочата, подобрявайки звуко- и пожароизолацията.

Със системите на Кнауф имаме възможност да погледнем домът си с други очи и да го превърнете  в мечтания дом. Строителните  гипскартонени и гипсфазерни плоскости на Кнауф България са носители на печат за качество от Института за строителна биология (Institut fur Baubiologie) в Розенхайм, Германия; а гипсфазерните плоскости, произведени във Видин, са първият български строителен продукт с издадена екологична продуктова декларация (ЕПД) от Института „Строителство и околна среда“ (Bauen und Umwelt), Берлин, Германия.

Системите на Кнауф гарантират комфорта в домът ви!

За по-детайлна и конкретна информация посетете www.knauf.bg или се свържете с Кнауф на тел. 0700 300 03

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015