Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • Свeтлината и простора, които покривните прозорци даряват на собствениците си

Чувството да откриеш това, което си търсил, но в пъти по-добро

Хората избират новия си дом по различни критерии – едни се интересуват от размера, други от цената, трети от локацията на сградата, четвърти от разположението на стаите и тяхната отдаденост към уют и комфорт. Независимо каква е големината на стаите или в кой квартал е жилището, изключително важно е да влиза достатъчно естествена светлина, за да внася топлина и подходяща атмосфера. Много хора, особено младите, държат домовете им да са с повече прозорци, защото те осигуряват чувство за простор и свобода.

Такъв е и един от притежателите на двустаен апартамент в кв. Витоша, намиращ се само на няколко крачки от планината, но в същото време и сравнително близо до центъра на града. Локацията не е случайна – собственикът споделя, че предишното му жилище е било в шумен и неприветлив квартал, в близост до натоварен булевард. Това го кара да бъде още по-очарован и отдаден към новото си място, което му осигурява едни от главните неща, от които има нужда: спокойствие и чист въздух. Основното изискване от негова страна е било наличието на прозорци и естествена светлина, които да придадат повече простор на стаите. Търсенето на дом, който да отговаря на очакванията отнема изненадващо дълго време, но крайният резултат е повече от доволен – фантастична гледка, уютни и светли стаи, голяма тераса, топлина и хармония през зимата.

Мансардният апартамент е разположен южно-югозападно и се състои от кухня, дневна и спалня, като покривни прозорци има дори и в коридора. Те допринасят за цялостния стил на обзавеждането, което е модерно и комфортно – подходящо за младия притежател, който работи като мениджър продажби в ИТ сектора, и е запален спортист. Той живее сам, но често кани приятели на гости, за да се насладят заедно на красивия залез, прокарващ своите последни лъчи през покривните прозорци. За още по-голям разкош през летния сезон, прекарва време на своята голяма тераса, на коята преминават топлите дни и нощи.

Собственикът споделя, че поддържането на покривните прозорци не му отнема много време благодарение на улеснения въртящ се механизъм. Вътрешните щори той наглася сам според своите изисквания за светлина. Споделя, че макар и спуснати, те пропускат омекотена светлина , която допринася още повече за вече пресъздадената комфортна атмосфера. Покривните прозорците не само дават достъп на слънчевите лъчи до помещенията, но и спомагат за цялостното отопление на апартамента, който макар и да се намира под покрива, поддържа една постоянна температура – нито много студена, нито прекалено топла, защото благодарение на изложението си, слънцето грее почти през целия ден в апартамента.

Младият мъж разкрива пред нас, че мансардното жилище пасва на всеки негов критерии. Първият оглед, който му е направил е бил през зимния сезон, но дори и тогава апартаментът е изглеждал силно привлекателен с надежда към баланс между  най-желаните неща за един дом: топлина, комфорт, пространство, сигурност. Това го кара да бъде още по-убедителен към себе си, че след дълго лутане е намерил своя домашен кът.

Всички тези неща го предразполагат към единение със своето жилище, а това с времето безспорно води и до привързаност. Мансардата му позволява понякога да пресъздаде и работна атмосфера, която благодарение на слъчевите лъчи е повече от стимулираща. Изминали са вече три години от както собственикът непрестанно се радва на уюта на своя апартамент, който е изпълнен с животворна светлина, а това го кара всеки ден да се буди с мисълта, че е направил своя най-добър избор.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015