Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Гипсът – натурален продукт, известен от дълбока древност

Гипсът е открит още през III – IV в. пр.н.е. от древните египтяни и е популяризиран в Европа главно от римляните.

Гипсът е безупречен материал от гледна точка, както на поносимостта му с човешкото тяло, така и на строителната биология. Има същото pH като на човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден. Пародифузен материал, който позволява на кожата да диша, като това му свойство се цени и при изграждането на стени и тавани.

Днес все по-широкото приложение на гипса в строителните и ремонтните работи в жилищни, търговски, обществени и офис сгради се обяснява с уникалните свойства на строителните материали, изработени на негова основа. В строителната промишленост гипсът може да се срещне в различни форми и да се прилага на всеки етап от строителството. Един от най-популярните строителни продукти на гипсова основа е гипсовата плоскост, предназначена за изграждане на системи за сухо строителство.

гипс

гипс

Гипсовите плоскости, вложени в жилищното строителство, осигуряват здравослoвна среда на живот и създават усещане за уют и комфорт. Гипсът регулира влажността на въздуха в затворени помещения, тъй като се състои от множество малки пори, които при наличие на влага във въздуха я поемат и при недостиг я отдават.

Всеки би се изненадал като разбере, че средно човек консумира около 6 тона гипс през живота си. Той е съставна част в много хранителни продукти:

  • Калцевият сулфат е природен материал в питейната вода
  • Служи и като добавка за омекотяване на питейна вода
  • Като добавка за кондициониране на бирата
  • Като помощно средство за печене на хляб
  • Като средство за втвърдяване на мармалад и конфитюр
гипс

Гипсът е одобрен като хранителна добавка (Е 516). Биологичното съдържание на калций в гипса е сходно на съдържанието му в млякото!

Кнауф допринася за комфорта във Вашия дом. Плоскостите на Кнауф са изцяло натурални, произведени от безупречно здрав строителен материал – минерален гипс. Не съдържат вредни добавки, радиоактивност или канцерогенни изпарения. Освен че „дишат“, Кнауф плоскостите природно регулират и влажността в помещението. По този начин създават благоприятен и здравословен климат в помещенията.

Домът и средата, които обитаваме рефлектират върху здравето ни. Използвайки плоскостите Кнауф природата влиза в домът Ви и гарантира здравословна среда за живот!

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015