Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • Стъпете здраво на земята!

Как да направите пода си идеално равен и да вградите подово отопление?

Подът Ви не е достатъчно равен, за да положите желаната от Вас подова настилка? Може да решите проблема си като използвате саморазливна, известна още като „самонивелираща се“ замазка.

Кнауф предлага иновативна формула на сух разтвор саморазливна подова замазка в торба от 40 kg, на калциево-сулфатна основа, подходяща за еднофамилни, многоетажни жилищни и офис сгради. Има следните начини на приложение:

  • върху и без подово отопление;
  • като директно свързана към основата;
  • като плаваща замазка.

Състои се от анхидрид, специални видове гипс, течност и добавки. Смесва се и се разбърква с чиста вода. FE 50 Largo е изключително топлопроводима, с около 50 % по-добра топлопроводимост спрямо пясъчно-циментовите замазки, което намалява драстично разходите за отопление. Разходът на материала е 19 kg / mза 1 cm дебелина. Саморазливната замазка на Кнауф –  FE 50 Largo може да се излива както машинно, така и ръчно.

След  100%-вото изсъхване на замазката могат да се полагат всички познати настилки: керамични плочки, гранитогрес, естествен камък, технически камък и всички меки настилки като напр. мокет, PVC. Задължително преди това  трябва да бъде подготвена основата с подходящ грунд – Knauf Spezialhaftgrund .

При полагане на материала върху подово отопление консистенцията трябва да е рядка, което ще позволи на продукта да обгърне изцяло тръбата. Перфектната апликация на замазката води до минимални термомостове и по-добра енергийна ефективност.

Преди да се пристъпи към етап на изливане на материала е необходимо да се извърши следната подготвителна работа:

  • поставяне на разделящи ленти;
  • при замазка върху подово отопление се изграждат  контролни фуги / на повече от 100 м2 площ задължително трябва да има контролна фуга.

За да се получи гладка хоризонтална повърхност е необходимо да се използват триноги, както е показано на снимката по-долу.

За съответните начини на приложение дебелината на слоя варира от 25 mm до или повече от 35 mm.

При плаваща замазка материалът не изисква допълнителна армировка.

След полагане на материала е необходимо да се отстранят триногите за окончателното изравняване, за което се използва изравнителна щанга /инструментът, показан на снимката по-долу/. Обработването се извършва бавно и плавно на кръст в двете посоки, за да може да се постигне идеалното нивелиране на основата.

Отвореното време за изливане и обработване на материала е ок. 30 минути при температура от 20°С.

Крайният резултат от правилното полагане на материала може да се види на следващата снимка.

За повече информация се свържете с техническите консултанти на Кнауф България на тел.: 0700 300 03.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Моята мансарда 2015